LEVENSLOOPBEGELEIDING

 

 

De begeleiding is voor jou bedoeld als jouw levensverhaal niet meer lijkt te kloppen. Er is je iets overkomen waardoor je bent stilgezet: een ontslag, ziekte, een burn-out, een overlijden of een andere ernstige gebeurtenis. Je situatie roept vragen op. Jouw ervaringen lijken niet meer te kloppen met de manier waarop je naar het leven keek.

 

In de begeleiding gaan we in gesprek over jouw persoonlijke ervaringen en vragen. Samen kunnen we proberen beelden te maken voor waar geen woorden voor zijn en er daarna woorden aan te geven. Het delen van je verhaal kan helpen om gebeurtenissen met elkaar te verbinden.
En misschien kunnen we samen op zoek gaan naar nieuwe beelden. Dit kan ervoor zorgen dat je grip krijgt op een situatie. Waar je in het dagelijks leven soms slachtoffer lijkt te zijn van dat wat je overkomt, kun je er nu invloed op uitoefenen. Tijdens het beeldend werken kun je oefenen met gedrag wat functioneel kan zijn in het omgaan met de dingen die je overkomen. Zo kun je persoonlijk vormgeven aan je ervaringen en proberen je eigen verhaal vanuit een ander perspectief te zien.

 

Beeldend werken kan op deze manier helpend zijn. Je bent actief bezig met jezelf en met datgene wat speelt in je leven. Het kan je helpen te ontdekken wat je staande houdt, wat van waarde is in je leven en wat je liever achter je wilt laten. Zo kun je opnieuw de zin van je leven ontdekken. Dit zal ook effect hebben op je omgeving, op de mensen met wie je verbonden bent. Er kan meer kwaliteit van leven ontstaan.

 

 

Opbouw van de begeleiding:

 

        intakegesprek

        twee afspraken en aansluitend overleg over de doelen van de begeleiding

        nader te bepalen aantal afspraken

Zowel het intakegesprek als een afspraak kost 55,-. Elke afspraak duurt een uur.